Aşçılık Ders Kataloğu

1. Sınıf

2022-2023 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
ASC101 Beslenmenin İlkeleri ve Menü Planlama İzlence 3 0 4
ASC102 Hijyen ve Sanitasyon İzlence 3 0 4
ASC103 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-I İzlence 2 2 5
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ119 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 4
Seçmeli GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF SEÇMELİ DERSLER() 9
ASC001 Gastronomide Yeni Trendler İzlence 2 0 3
ASC006 Genel Turizm İzlence 2 0 3
ASC007 Kahve Kültürü ve Baristalık İzlence 2 0 3
ASC002 Yenilebilir Otlar ve Baharatlar İzlence 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2022-2023 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
ASC206 Dünya Mutfakları Uygulamaları-I 2 2 5
ASC201 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi İzlence 2 0 3
ASC202 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-II İzlence 2 2 5
ASC204 Pastacılığa Giriş İzlence 2 2 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1. Sınıf Bahar Dönemi() 6
ASC013 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 3
ASC013 Araştırma Yöntem ve Teknikleri İzlence 2 0 3
ASC011 Gastronomi Turizmi İzlence 2 0 3
ASC014 İçecekler ve Miksoloji 2 0 3
ASC003 Vejetaryen Mutfak İzlence 2 0 3
ASC015 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama İzlence 2 0 3
Toplam AKTS: 30
2. Sınıf

2022-2023 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ASC307 Dünya Mutfakları Uygulamaları-II İzlence 2 2 5
ASC309 İleri Pastacılık İzlence 2 2 5
ASC303 Türk Mutfak Uygulamaları İzlence 2 2 5
ASC301 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi İzlence 2 0 3
Seçmeli 2. sınıf güz() 12
ASC005 Catering İzlence 3 0 4
GNÇ002 Gönüllülük Çalışmaları 1 2 4
ASC009 Yemek Süsleme Sanatı İzlence 2 2 4
Toplam AKTS: 30

2022-2023 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MYOSTJ01 Staj 0 2 5
Seçmeli 2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)() 25
ASC407 Çikolata İşleme Teknikleri 2 2 5
ASC400 Gastronomi ve Güzel Sanatlar İzlence 2 0 2
ASC401 Gıda Saklama Teknikleri İzlence 2 0 3
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi 2 0 10
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması 3 0 15
ASC406 Servis Teknikleri ve Uygulamaları 2 2 5
ASC409 Unlu Gıda Üretim Teknikleri İzlence 2 2 5
ASC405 Yöresel Mutfak İzlence 2 2 5
Toplam AKTS: 30